وبلاگ اقتصاد بازرگانی دانشگاه تبریز - ورودی ۹۰

وبلاگ دانشجویان اقتصاد دانشگاه تبریز - وبلاگی جهت اطلاع‌رسانی و گفت و گو

وبلاگ اقتصاد بازرگانی دانشگاه تبریز - ورودی ۹۰

وبلاگ دانشجویان اقتصاد دانشگاه تبریز - وبلاگی جهت اطلاع‌رسانی و گفت و گو

پیوندهای روزانه
آخرین نظرات
  • ۲۳ ارديبهشت ۹۸، ۰۸:۴۶ - پریسا نامجو
    عالی
طبقه بندی موضوعی

۵ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

نمونه سوالات المپیاد اقتصاد

سعید رمضانی | شنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۴، ۰۶:۴۲ ب.ظ

ٌ

  • در مورد با سوالات المپیاد، پست‌های زیر در این وبلاگ منتشر شده:

سوالات المپیاد اقتصاد - مرحله اول و دوم سال ۹۳

سوالات مرحله اول المپیاد اقتصاد قطب ۴(تبریز)

در مورد المپیاد اقتصاد، سوالاتی و جواب‌های نفرات برتر (این پست مستقیما مربوط به سوالات نیست، ولی ایده‌هایی از سوالات رو این افراد توی صحبت‌هاشون گفتن)

ٌ

ٌ

  • ٌاقتصاد امید

سایت اقتصاد امید هم در مطلبی که مربوط به المپیاد گذاشته، چند نمونه سوال و سوالات مرحله اول قطب ۲ برای سال‌های ۸۹ و ۹۰ رو گذاشته:

المپیاد اقتصاد

در ضمن در کامنت‌های این مطلب افراد مختلفی در حال بحث هستند که تا حالا یکی از افراد گفته که این سوال المپیاد بوده قبلا:

«ارتباط مارپیچ پویای تورمی و منحنی فیلیپس چیه؟»

ٌْ

ٌ

ٌ

  • کنکوری‌های اقتصاد

وبلاگ کنکوری‌های اقتصاد هم در مطلبی سوالات اقتصاد ریاضی سال ۹۱ رو گذاشتند:

سوالات ریاضیات و اقتصاد ریاضی المپیاد 91

ٌ

ٌ

ٌ

اگر شما هم نمونه سوالات المپیاد اقتصاد رو دارید، خوشحال می‌شم کمک کنید تا تعداد بیشتری نمونه ‌سوال در فضای اینترنتی در دسترس باشه.

  • سعید رمضانی

سوالات المپیاد اقتصاد - مرحله اول و دوم سال ۹۳

سعید رمضانی | جمعه, ۱۹ تیر ۱۳۹۴، ۰۲:۱۶ ب.ظ

در مکاتباتی که با نفرات برتر المپیاد اقتصادی سال قبل(۹۳) داشتم، آقای وحید برسیاه لطف کردند و فایل‌های زیر رو ارسال کردند. طبق گفته‌هاشون سوالاتی هستند که بچه‌ها از المپیاد سال ۹۲ یادشون مونده. هم مرحله اول(تهران) و هم مرحله دوم.

مدتی هست که فایل‌های زیر رو دریافت کردم و سعی داشتم اول به صورت متن دربیارم و بعد منتشر کنم. ولی به علت تنبلی (شاید!)، دیدم داره دیر می‌شه. با توجه به نزدیک شدن ایام المپیاد، این شما و این فایل‌ها.

ممنون می‌شم اگر کسی این‌ها رو تایپ کرد بفرسته تا در وبلاگ قرار بدم.

سوالات مرحله اول و دوم المپیاد اقتصاد- تهران و کشوری - ۱۳۹۲سوالات مرحله اول و دوم المپیاد اقتصاد- تهران و کشوری - ۱۳۹۲سوالات مرحله اول و دوم المپیاد اقتصاد- تهران و کشوری - ۱۳۹۲سوالات مرحله اول و دوم المپیاد اقتصاد- تهران و کشوری - ۱۳۹۲

  • سعید رمضانی

در باب جشن فارغ‌التحصیلی

سعید رمضانی | دوشنبه, ۱۵ تیر ۱۳۹۴، ۰۳:۳۱ ب.ظ

(این مطلب تکمیل خواهد شد)

جشن فارغ‌التحصیلی

اردیبهشت ۱۳۹۴ ما جشن فارغ‌التحصیلی‌مان را برگزار کردیم. ۱۳۹۰ شمسی وارد دانشگاه شده بودیم و ۴ سال بعد این چکش‌کاریی که دوران کارشناسی برسرمان آورده بود را جشن گرفتیم. و یا به تعبیری دیگر، این مراسم نمادی بود برای ختم این دوران عالی.

به هر حال.

جشن فارغ‌التحصیلی یعنی چه؟

عموما در پایان دوران تحصیل یک جشنی برگزار می‌کنند که آره، ما هم تمام کردیم!(: معمول‌ترینش در ایران برای کارشناسی است. بچه‌های ورودی یک سال دور هم جمع می‌شوند و می‌گویند و مسابقه‌ برگزار می‌کنند و کیک می‌خورند و به حرف استادی گوش می‌دهند و می‌خندند. لباسی می‌پوشند و عکسی می‌گیرند و بعد خداحافظیی نمادین. تمام شد ):

بخش‌های جشن فارغ‌التحصیلی چه چیزهایی می‌تواند باشد؟

ٌ

۱ - سخنرانی اولیه مجری

یک مرثیه‌ای برای این ۴ سال. یک دکلمه‌ی چند دقیقه‌ای برای این ۴ سال. طنز باشد بهتر. سریع اساتید و دانشجویان خاص و اتفاق بزرگ خاصی اگر بوده مرور کند. برای شروع گرم کردن مجلس و قبل حرف زدن استاد یا مسئول چیز خوبی است. یک نوعی جو هم به سخنران بعدی می دهد که چیزهای کلیشه‌ای نگوید. شاید یاد خاطره‌ی جالبی افتاد.

ٍ

۲ - سخنرانی استاد/مسئول

با توجه به بزرگی مراسم سخنرانی هم داشته باشید بهتر است. عموما والدین دانشجویان می‌آیند و حضور اساتید و مسئولان دانشکده(دانشگاه) و یکی دو مورد سخنرانی‌شان مراسم را رسمی‌تر می‌کند. در این بخش عموما حرف‌های کلیشه‌ای می‌گویند و عموما هم حوصله بر است. سعی کنید زیاد نباشد و اگر چند تاست، پشت سر هم نباشند.

ٌٌ

۳- مسابقه

مثلا عکس قدیمی اساتید را پیدا کنید و مسابقه بگذارید که این عکس کودکی چه استادی است؟ یا عکس بچه‌ها را تار کنید، یا از لباسشان عکس نشان دهید، یا از خوابگاهشان! ایده زیاد است. ولی خب مسابقه هم چیز جالبی است و هم باعث می‌شود مراسمتان پربارتر دیده شود. 

برای جایزه هم می‌توانید اسپانسر کوچکی پیدا کنید. برای ما، اسپانسر یک کتابفروشی دروس تخصصی اقتصاد بود که از شروع کارش فقط چند ماه می‌گذشت.

ٌ

۴ - مصاحبه

 حالا یا مصاحبه با دانشجویان شوخ خودتان، یا با سایر دانشجویان دانشگاه. مثلا نظرشان در مورد رشته چیست و از فلان چیز جالب خبردارند؟ سعی کنید طنزش کنید. مصحابه می‌تواند با کارمندان دانشکده، کپی دانشکده، آبدارچی و هر چیز دیگری باشد! 

ٌ

۵ - کلیپ دوران کارشناسی

یک سری عکس از اول دوران لیسانس تا الآن. بچه‌هایتان که در زمان‌های مختلف و در اتفاقات مختلف گرفته‌اند. لازم نیست از همه عکس داشته باشید. همین که سیر تغییر آرایش دختران و تیپ پسران معلوم باشد، به قدری کافی جالب می‌شود. این دانشجویان الکی الکی برای هر عکسی احتمالا خواهند خندید و آهی خواهند کشید!

ٌ

۶ - مقایسه عکس‌های دوران کودکی و الآن

این بخش تقریبا در همه‌ی جشن‌ها هست و بسی هم جالب است. این که این افرادی که ۴ سال با هم بودید، قبل از دانشگاه چه تیپی داشتند. بچگی چه شکلی بودند؟ خواهش کنید عکس‌های پرسنلی نفرستند! عکس‌هایی بفرستند که یک چیز جالب دارد. مثلا برای دختران عکس که کچلشان کرده‌اند(:

(برای درست کردن کلیپ از یک سری عکس و موزیک نرم‌افزارهای مختلفی است. من از نرم‌افزار Proshow Gold استفاده کردم و راضی بودم. این نرم‌افزار را پیشنهاد می‌کنم)

ٌ

۷ - صندلی داغ

یکی از اساتید راحت و شوخ را اگر بتوانید بیاورید بهتر. سعی کنید اول حدود سوالات را با ایشان هماهنگ کنید تا بعدا ناراحتی پیش نیاید. روی خطوط قرمزی که هماهنگ کردید حرکت کنید! صندلی داغ، باید داغ باشد!

اگر استادی نیامد، صندلی داغ با یکی از دانشجوهای حاشیه دار، یا کارمندان شلوغ دانشکده هم می‌تواند جالب باشد.

ٌ

۸ - شعر/تیاتر

اگر دارید کسی را که بتواند برای این ۴ سال شعری بگوید، یا افرادی که تئاتری برگزار کنند، از این امکان استفاده کنید. بسی جالب می‌شود. مخصوصا اشاره به تیکه‌های اساتید و عادت‌های رفتاری دانشجویان.

ٌ

۹ - لوح‌های فارغ‌التحصیل شدن

می‌توانید برای هر دانشجو یک لوح سفارش بدهید. یک لوح با امضای رئیس دانشکده که می‌گوید «ممنون از این که بودید»((: گرچه کارکرد خاصی ندارد ولی عموما مورد استقبال واقع می‌شود. نمادی است برای مراسم‌تان.

در هنگام لوح دادن هم اول متن کامل را بخوانید، بعد از اساتید و مسئولان دعوت کنید تا بیاییند لوح را بدهند. بعد به دانشجویان بگویید تا هر کسی که لوح را گرفت همان جلو بماند تا عکس دست‌جمعی با اساتید بگیرید. 

ٌ

۱۰ - عهدنامه

برای پایان مراسم، یک متن احساسی پایان‌بندی خوبی است. یک حس غم شیرین خداحفظی. 

ٌ

۱۱ - کیک و عکس‌های نهایی

یک عکاس اگر داشته باشید از بچه‌ها و خانواده‌شان و از حلقه‌های دوستی عکس بگیرد خوب است. مخصوصا اگر لیاس فارغ‌التحصیلی داشته باشند، اکثرا می‌خواهند که عکس بگیرند. 

نیاز نیست با تکه‌های کیک کسی را سیر کنید. مخصوصا اگر پذیرایی جداگانه داشته باشید. اگر افرادی هستند که فکر می‌کنید شاید کیک‌ها را بمالند روی سروصورت هم، طوی مدیریت کنید که همان اول از کیک اصلی نباشد که بعد برای تخس کردن کیکی نداشته باشید.

  • سعید رمضانی

در باب اقتصاد مدیریت با استاد پورعباد

سعید رمضانی | يكشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۰۶:۳۶ ب.ظ

دکتر محسن پورعبادالهان کویچ

«اقتصاد مدیریت استاد پورعباد»
ترکیب ترسناک ۳ واحد درسی است که از یک ۴واحدی شاید بیشتر در کلاسش حضور داشته باشید. از همان ابتدای کلاس همه ترسان از افتادن هستند و خود استاد نیز در طی کلاس اشاراتی می‌کند.

اما، اما چرا؟

به نظر من به یک دلیل ساده: 

اقتصاد مدیریت ملغمه‌ای است از سایر درس‌های مهم اقتصاد و بخش ریاضی‌ش به نسبت بالاست. روی سوال‌هایش هم سخت‌ترین سوالات دوران کارشناسی هستند. 

راه حل؟

مهارت پیدا کردن در فهمیدن روی سوالات و عادت ساده گرفتن دروس را ترک کردن. دقت برای انجام ندادن اشتباهات ساده محاسباتی. همین.

ٌ

برای این درس چه کتاب‌هایی بخوانیم؟

اقتصاد مدریت سالواتوره و اقتصاد مدیریت داگلاس. دو کتاب به دردبخور برای این درس با این استاد هستند. البته جزوه و تدریس خود برای فهمیدن درس کافی است، ولی برای امتحان چون سوالات امتحانی تقریبا کپی سوالات کتاب‌ها هستند، توصیه می‌شود تک‌تک تمرینات کتاب‌ها را حل کنید. یا حداقل تمرینات مهم را.

عموما گفته می‌شود مسائل سالواتوره آسا‌ن‌تر هستند و اول سالواتوره حل کنید و بعد داگلاس. از داگلاس هم فقط سوالات برنامه‌ریزی خطی و ریسک می‌آیند و حل سوالات بقیه بخش‌ها لازم نیست. 

دقت کنید که کتاب سالواتوره‌ای که خود استاد استفاده می‌کند با همان ترجمه بیرون پیدا نمی‌شود و تنها نسخه‌های در دسترس چند مورد موجود در کتاب‌خانه است، البته کپی دانشکده در حافظه‌اش دارد و اگر خواستید می‌توانید از کپی استفاده کنید.

ٌ

در امتحان چطور نمره بالا بگیریم؟

به روی سوال و جوابی که می‌خواهد چند باره دقت کنید. دیده شده که سوال انتخاب بهترین حالت بین ساندویچ فروشی یا بستنی فروشی را با توجه به بارانی بودن یا نبودن روز را خواسته، و جوابی که دانشجو آورده انتخاب حالت بارانی است! یا سوال حداکثرسازی یک تابع با توجه به قید مشخصی را می‌خواهد و دانشجو قید را حداکثر می‌کند. یا سوال مواد غذایی مختلف را داده و گفته بهترین ترکیب انتخاب از این چند ماده چیست، و دانشجو تعداد پروتئین و کلسیم را درآورده!

تمرینات مهم و شاخص هر فصل را مطمئن باشید که بلد هستید. مثلا همین سوال روزبارانی، سوال شکلات، سوال نفت و گاز. 

خط کش و ماشین حساب ترجیحا سرجلسه ببرید و ساده‌ترین موارد خواسته شده را با این‌ها حل کنید. وقتی بخوانید می‌بینید که درس اقتصاد مدیریت با کمی تمرین و تکرار بسیار ساده به نظر می‌رسد، ولی سرجلسه دیده شده که اشتباهات محاسباتی ساده(در حد جمع و منهی) در همان اوایل حل کلی نمره را بر باد داده. بعضی سوالات هم هستند که باید شکل نموداری‌شان را بکشید و استاد خودش تاکید می‌کند که اگر تمیز و درست نباشند،‌ نمره کامل نخواهید گرفت. مخصوصا که گاهی اوقات اگر خط‌کش استفاده نکنید در ابعاد کوچک یک مثلت تبدیل می‌شود به یک نقطه!

  • سعید رمضانی

وضعیت دانشگاه تبریز، خوابگاه‌ها

سعید رمضانی | جمعه, ۱۲ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۳۳ ق.ظ

«سلام ... میخواستم درمورد وضعیت خوابگاه های دانشگاه تبریز بدونم ، امکان انتخاب هم اتاقی هست؟ اجاره ی هر ترم؟ کیفیت غذا؟ تمیز بودن اتاق ها؟ دسترسی به اینترنت؟ و تفاوت هزینه ی خوابگاه خودگردان و دولتی تقریبا چقدره ... مچکرم»

و اما جواب:

من اطلاعاتم در مورد خوابگاه‌های پسراست، ولی خب قاعدتا خوابگاه‌های دخترا هم این طوریه.

ٌ

امکان انتخاب هم‌اتاقی هست از سال دوم. سال اول رو با چینش اتوماتیک خود دانشگاه هم‌اتاقی‌ها و اتاقتون انتخاب می‌شه. البته می‌تونید خودتون عوض کنید که خب کمی دردسر داره.

ٌ

اجاره دو ترم برای سال ۹۳-۹۴ حدودا ۲۵۰ هزار تومن بود.

ٌ

اتاق‌ها که فی‌نفسه چاردیواری و موکت و یخچال و تخت‌خواب هستند. و خب اینا عموما تمیز(اگه اشکال خاصی داشته باشه احتمالا رسیدگی می‌کنند). تمیزی اتاق بیشترش مربوط به اعضای اتاقه. برای مثال یه اتاق سوییت‌ما اتاق نمونه شد. و خب اتاق‌های دیگه بعضا به راحتی می‌شد زیر ظرف‌های کثیف بقایای غذای چند روز پیش رو پیدا کرد(خب من تو خوابگاه پسران بودم(:  )

ٌ

دسترسی به اینترنت فقط از طریق اتاق‌ کامپیوتر هر خوابگاه امکان داره. وایرلس یا شبکه‌ Lan سراسری نیست. طوری هم هست که اگه کار داشته باشین بتونین تو اتاق کامپیوتر جا پیدا کنین. ولی خب اکثر بچه‌های که نیاز داشتند با وایمکس و اینترنت گوشی کارشون راه میفتاد. 

ٌ

هزینه‌ی یکی از خوابگاه‌های خودگردان دخترانه تحت نظر دانشگاه برای دو ترم حدود ۱ میلیون بوده سال ۹۰. برای پسرا کل ۴ سال رو دانشگاه از خوابگاه‌های خودش می‌ده. ولی دخترا سال اول رو عموما تو خوابگاه‌های خودگردان تحت نظر دانشگاه زندگی می‌کردند تا سال پیش. ولی انگار ورودی‌های ۹۳ دخترا به همشون خوابگاه داخل دانشگاه تعلق گرفته.

سوال دیگه‌ای داشتید در خدمتم.

  • سعید رمضانی