وبلاگ اقتصاد بازرگانی دانشگاه تبریز - ورودی ۹۰

وبلاگ دانشجویان اقتصاد دانشگاه تبریز - وبلاگی جهت اطلاع‌رسانی و گفت و گو

وبلاگ اقتصاد بازرگانی دانشگاه تبریز - ورودی ۹۰

وبلاگ دانشجویان اقتصاد دانشگاه تبریز - وبلاگی جهت اطلاع‌رسانی و گفت و گو

پیوندهای روزانه
آخرین نظرات
  • ۲۳ ارديبهشت ۹۸، ۰۸:۴۶ - پریسا نامجو
    عالی
طبقه بندی موضوعی

در باب جشن فارغ‌التحصیلی

سعید رمضانی | دوشنبه, ۱۵ تیر ۱۳۹۴، ۰۳:۳۱ ب.ظ

(این مطلب تکمیل خواهد شد)

جشن فارغ‌التحصیلی

اردیبهشت ۱۳۹۴ ما جشن فارغ‌التحصیلی‌مان را برگزار کردیم. ۱۳۹۰ شمسی وارد دانشگاه شده بودیم و ۴ سال بعد این چکش‌کاریی که دوران کارشناسی برسرمان آورده بود را جشن گرفتیم. و یا به تعبیری دیگر، این مراسم نمادی بود برای ختم این دوران عالی.

به هر حال.

جشن فارغ‌التحصیلی یعنی چه؟

عموما در پایان دوران تحصیل یک جشنی برگزار می‌کنند که آره، ما هم تمام کردیم!(: معمول‌ترینش در ایران برای کارشناسی است. بچه‌های ورودی یک سال دور هم جمع می‌شوند و می‌گویند و مسابقه‌ برگزار می‌کنند و کیک می‌خورند و به حرف استادی گوش می‌دهند و می‌خندند. لباسی می‌پوشند و عکسی می‌گیرند و بعد خداحافظیی نمادین. تمام شد ):

بخش‌های جشن فارغ‌التحصیلی چه چیزهایی می‌تواند باشد؟

ٌ

۱ - سخنرانی اولیه مجری

یک مرثیه‌ای برای این ۴ سال. یک دکلمه‌ی چند دقیقه‌ای برای این ۴ سال. طنز باشد بهتر. سریع اساتید و دانشجویان خاص و اتفاق بزرگ خاصی اگر بوده مرور کند. برای شروع گرم کردن مجلس و قبل حرف زدن استاد یا مسئول چیز خوبی است. یک نوعی جو هم به سخنران بعدی می دهد که چیزهای کلیشه‌ای نگوید. شاید یاد خاطره‌ی جالبی افتاد.

ٍ

۲ - سخنرانی استاد/مسئول

با توجه به بزرگی مراسم سخنرانی هم داشته باشید بهتر است. عموما والدین دانشجویان می‌آیند و حضور اساتید و مسئولان دانشکده(دانشگاه) و یکی دو مورد سخنرانی‌شان مراسم را رسمی‌تر می‌کند. در این بخش عموما حرف‌های کلیشه‌ای می‌گویند و عموما هم حوصله بر است. سعی کنید زیاد نباشد و اگر چند تاست، پشت سر هم نباشند.

ٌٌ

۳- مسابقه

مثلا عکس قدیمی اساتید را پیدا کنید و مسابقه بگذارید که این عکس کودکی چه استادی است؟ یا عکس بچه‌ها را تار کنید، یا از لباسشان عکس نشان دهید، یا از خوابگاهشان! ایده زیاد است. ولی خب مسابقه هم چیز جالبی است و هم باعث می‌شود مراسمتان پربارتر دیده شود. 

برای جایزه هم می‌توانید اسپانسر کوچکی پیدا کنید. برای ما، اسپانسر یک کتابفروشی دروس تخصصی اقتصاد بود که از شروع کارش فقط چند ماه می‌گذشت.

ٌ

۴ - مصاحبه

 حالا یا مصاحبه با دانشجویان شوخ خودتان، یا با سایر دانشجویان دانشگاه. مثلا نظرشان در مورد رشته چیست و از فلان چیز جالب خبردارند؟ سعی کنید طنزش کنید. مصحابه می‌تواند با کارمندان دانشکده، کپی دانشکده، آبدارچی و هر چیز دیگری باشد! 

ٌ

۵ - کلیپ دوران کارشناسی

یک سری عکس از اول دوران لیسانس تا الآن. بچه‌هایتان که در زمان‌های مختلف و در اتفاقات مختلف گرفته‌اند. لازم نیست از همه عکس داشته باشید. همین که سیر تغییر آرایش دختران و تیپ پسران معلوم باشد، به قدری کافی جالب می‌شود. این دانشجویان الکی الکی برای هر عکسی احتمالا خواهند خندید و آهی خواهند کشید!

ٌ

۶ - مقایسه عکس‌های دوران کودکی و الآن

این بخش تقریبا در همه‌ی جشن‌ها هست و بسی هم جالب است. این که این افرادی که ۴ سال با هم بودید، قبل از دانشگاه چه تیپی داشتند. بچگی چه شکلی بودند؟ خواهش کنید عکس‌های پرسنلی نفرستند! عکس‌هایی بفرستند که یک چیز جالب دارد. مثلا برای دختران عکس که کچلشان کرده‌اند(:

(برای درست کردن کلیپ از یک سری عکس و موزیک نرم‌افزارهای مختلفی است. من از نرم‌افزار Proshow Gold استفاده کردم و راضی بودم. این نرم‌افزار را پیشنهاد می‌کنم)

ٌ

۷ - صندلی داغ

یکی از اساتید راحت و شوخ را اگر بتوانید بیاورید بهتر. سعی کنید اول حدود سوالات را با ایشان هماهنگ کنید تا بعدا ناراحتی پیش نیاید. روی خطوط قرمزی که هماهنگ کردید حرکت کنید! صندلی داغ، باید داغ باشد!

اگر استادی نیامد، صندلی داغ با یکی از دانشجوهای حاشیه دار، یا کارمندان شلوغ دانشکده هم می‌تواند جالب باشد.

ٌ

۸ - شعر/تیاتر

اگر دارید کسی را که بتواند برای این ۴ سال شعری بگوید، یا افرادی که تئاتری برگزار کنند، از این امکان استفاده کنید. بسی جالب می‌شود. مخصوصا اشاره به تیکه‌های اساتید و عادت‌های رفتاری دانشجویان.

ٌ

۹ - لوح‌های فارغ‌التحصیل شدن

می‌توانید برای هر دانشجو یک لوح سفارش بدهید. یک لوح با امضای رئیس دانشکده که می‌گوید «ممنون از این که بودید»((: گرچه کارکرد خاصی ندارد ولی عموما مورد استقبال واقع می‌شود. نمادی است برای مراسم‌تان.

در هنگام لوح دادن هم اول متن کامل را بخوانید، بعد از اساتید و مسئولان دعوت کنید تا بیاییند لوح را بدهند. بعد به دانشجویان بگویید تا هر کسی که لوح را گرفت همان جلو بماند تا عکس دست‌جمعی با اساتید بگیرید. 

ٌ

۱۰ - عهدنامه

برای پایان مراسم، یک متن احساسی پایان‌بندی خوبی است. یک حس غم شیرین خداحفظی. 

ٌ

۱۱ - کیک و عکس‌های نهایی

یک عکاس اگر داشته باشید از بچه‌ها و خانواده‌شان و از حلقه‌های دوستی عکس بگیرد خوب است. مخصوصا اگر لیاس فارغ‌التحصیلی داشته باشند، اکثرا می‌خواهند که عکس بگیرند. 

نیاز نیست با تکه‌های کیک کسی را سیر کنید. مخصوصا اگر پذیرایی جداگانه داشته باشید. اگر افرادی هستند که فکر می‌کنید شاید کیک‌ها را بمالند روی سروصورت هم، طوی مدیریت کنید که همان اول از کیک اصلی نباشد که بعد برای تخس کردن کیکی نداشته باشید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی